‘Elke dag is anders’ stond er in de vacaturetekst die mij twee jaar geleden aansprak en waarop ik reageerde. En dat klopt in de praktijk. Als medewerker RISK en Compliance ben ik inderdaad met veel verschillende zaken bezig. Breed georiënteerd zijn vind ik superleuk. En veranderingen zijn inherent aan de wereld van techniek en innovatie, de dagelijkse praktijk van de RET.

Privacy
Mijn werk is gericht op het minimaliseren van risico’s en het kijken naar welke beheersmaatregelen nodig zijn om het reizen zo veilig en goed mogelijk te laten verlopen. Ik werk binnen het team OVChip, maar we zijn al druk bezig met de voorbereidingen van OVPay, betalen met je bankpas. Ik check of we voldoen aan alle wet- en regelgeving op dat gebied, in overleg met de privacy officer. Uiteraard zijn er strenge eisen op privacy-gebied als het gaat om het opslaan van gegevens. Deze baan biedt de kans om achter de schermen te kijken van in- en uitcheck processen. Daar komt namelijk heel wat bij kijken in de snel veranderende digitale wereld. Er zijn al grote stappen gezet op dat gebied. Juist het maatschappelijk belang van privacy van gegevens, geeft mijn werk een extra dimensie.

Vooruit
De RET is een grote organisatie, maar dat voelt helemaal niet zo. We vormen een hechte groep die het samen doet, in een informele werksfeer met ruimte om jezelf te ontwikkelen. Het klinkt misschien als een cliché, maar je moet wel een doorzetter zijn voor dit werk. Want er gaat natuurlijk wel eens iets mis of kapot met hard- en software om in en uit te checken. Dan moet je niet in paniek raken. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel zijn belangrijk en je krijgt er vertrouwen voor terug. Met eigen initiatief en inspanning lukt het snel om een plek binnen de organisatie te vinden. Ik ben hier nog lang niet uitgeleerd. Ik heb altijd in de hoek van audits en controle gewerkt, maar hier komen de juridische en financiële aspecten mooi samen. Het leuke van de RET vind ik dat het echt Rotterdams is, je kunt er niet omheen. Ziet overal voertuigen en stations in de stad. Het is een dynamisch bedrijf en dat past goed bij mij. Veelzijdigheid en flexibiliteit zorgen dat geen dag hetzelfde is. We zijn constant aan het verbeteren en gaan altijd vooruit. Dat geldt dus voor niet alleen voor Exploitatie, maar zeker ook voor kantoorautomatisering.