Techniek met HBO/WO

Voor technici op hbo-niveau en hoger is de RET één van de meest interessante werkgevers in de regio Rotterdam/Rijnmond. Je kunt bij ons een bijdrage leveren aan de meest uiteenlopende technische projecten, van kleinere onderhoudsprojecten tot omvangrijke, innovatieve infrastructurele projecten.

Bekijk Techniek vacatures

Hoekse Lijn: van stad naar strand

In 2013 is gestart met de voorbereiding van de ombouw van de Hoekse Lijn tot een lightrail verbinding. De huidige NS-lijn wordt onderdeel van metrolijn B en met een kilometer verlengd. De snelle metrolijn begint in Nesselande en loopt dwars door het centrum van Rotterdam tot aan Hoek van Holland Strand. Daarmee krijgt Rotterdam een metroverbinding van stad tot strand en strand tot strand! Dit complexe en omvangrijke project moet in 2017 klaar zijn. De RET verwacht met deze nieuwe lijn veel nieuwe reizigers. De aanleg is gecompliceerd: er zijn twee spoorbruggen in het traject en er zijn aanpassingen nodig aan spoor, wissels en energievoorziening. Haltes moeten worden vernieuwd, perrons verhoogd en er moet een stalling komen voor de metrotoestellen. Een interessant project waarbij alle geledingen van de organisatie zijn betrokken.

Onderhoudsprojecten

Kijken, kloppen, boren en scannen. Zo onderzoekt het team van het ingenieursbureau de betonnen constructies van de metro. In 2002 begon een omvangrijk onderhoudsproject waarbij alle bouwwerken van de metro volgens een uitgestippeld meerjarenplan worden onderzocht, beoordeeld en zo nodig gerepareerd. In 2017 is de operatie klaar. Tunnels, tracés, viaducten en stations moeten minstens 100 jaar meegaan. Zouden we niets doen, dan versnelt het verouderingsproces. Dat willen we uiteraard voorkomen.

Innovatieve en duurzame projecten

De RET vervult een belangrijke rol in boeiende projecten, denk aan de OV-chipkaart. De RET heeft de afgelopen jaren een leidende rol vervuld en is voorbeeld voor de rest van het land. We hebben de eerste geboorde tunnel in stedelijk gebied van Nederland, voor het RET-deel van Randstadrail. En de meest milieuvriendelijke tramremise van Europa ligt in het zuiden van Rotterdam. Compleet voorzien van de nieuwste high-tech snufjes op het gebied van energiebesparing. Op het gebied van duurzame mobiliteit doen we trouwens meer innovatieve dingen: we zijn onder andere bezig met een systeem waarbij de energie die vrijkomt als een metro remt, wordt opgeslagen in het elektriciteitsnet en zo kan worden hergebruikt. Allemaal projecten waar onze technici nauw bij betrokken zijn of waren.

Ontwikkeling en groei

Dat geldt ook voor het onderhouden en vernieuwen van het materieel en de infrastructuur. Als starter of ervaren professional op het gebied van bijvoorbeeld elektrotechniek, werktuigbouwkunde, civiele techniek, bouwkunde en technische automatisering of bedrijfskunde krijg je volop kansen binnen ons bedrijf. En volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. De RET gelooft sterk in de kracht van innovatie en we begrijpen dat die gedragen wordt door medewerkers die zelf ook niet stilstaan en die zich thuis voelen in een cultuur waar veel waarde wordt gehecht aan zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief. 

De nieuwste vacatures per e-mail ontvangen?

Meld je aan