Techniek

Zonder de technici van de RET zou het openbaar vervoer in Rotterdam tot stilstand komen.

Bekijk vacatures (20)

Bij de RET willen we reizigers veilig en comfortabel vervoeren. En dat kan alleen wanneer we meegaan met vernieuwingen op het gebied van techniek.

Technisch specialist

Bij de RET willen we reizigers veilig en comfortabel vervoeren. En dat kan alleen wanneer we meegaan met vernieuwingen op het gebied van techniek. Als technisch specialist stel jij de eisen op waaraan nieuwe onderdelen, systemen of voertuigen moeten voldoen en hoe deze onderhouden moeten worden. Zo geef jij de richting aan en houd je de RET op het juiste spoor.

Technisch aanspreekpunt

Bussen, trams en metro’s gaan tientallen jaren mee, maar de onderdelen niet altijd. Doordat je de technische eisen op papier zet, voorstellen van leveranciers beoordeelt en wijzigingen begeleidt, blijven de voertuigen kwalitatief hoogstaand én betrouwbaar. Laat jij als technisch aanspreekpunt van de RET reizigers elke dag weer op tijd hun bestemming bereiken?

Monteur

Zonder monteurs zou het openbaar vervoer in Rotterdam piepend en krakend tot stilstand komen. Monteurs zorgen ervoor dat de infrastructuur en voertuigen in perfecte staat verkeren. Er is er zoveel techniek binnen de RET dat je je als monteur jarenlang kunt ontwikkelen. Bovendien werk je in een unieke omgeving, want waar vind je nou een betere plek om aan een tram of metro te sleutelen? Als monteur heb jij direct invloed op de beweging van Rotterdam.

Een onmisbare rol

Elke dag rijdt er in weer en wind een grote hoeveelheid bussen, trams en metro’s door Rotterdam – altijd stipt volgens dienstregeling. Als monteur heb je een hele grote bijdrage in het storingsvrij laten rijden van het Rotterdamse openbaar vervoer. Zo voer je geplande onderhoudsbeurten uit en repareer en verhelp je storingen. Tijdens calamiteiten en noodreparaties geef je de juiste ondersteuning en zorg je voor de nodige maatregelen. Op die manier zorg je voor de beschikbaarheid én veiligheid van de voertuigen.

Vakmanschap

Het onderhoud aan de voertuigen vertrouwt de RET niet zomaar aan iedereen toe. Het werk van de monteurs heeft immers invloed op het werk van veel andere collega's. Om aan onze unieke voertuigen te kunnen sleutelen, biedt de RET eigentijdse en praktijkgerichte opleidingstrajecten aan. Heb jij een technische achtergrond en ben je echte teamplayer? Zet jouw vakmanschap dan in als bus-, tram- of metromonteur bij de RET.

Verhalen van collega's

 • Khalid

  Onderhoudsspecialist tram


  "We zorgen ervoor dat alles wat kapot is weer heel de baan op komt"

  Bekijk video
 • Ennio

  Monteur Tractie


  "Je verantwoordelijkheid is dat het materiaal zo goed mogelijk kan werken."

  Bekijk video
 • Tristan

  Technisch specialist


  "Wij zorgen dat voertuigen op technisch niveau op peil blijven"

  Bekijk video
Meer verhalen

Vragen? Stel ze hier.

 • Peter Dirk Bilker

  Corporate Recruiter Techniek & IT

 • Elton Silva Tavares

  Corporate Recruiter techniek