Werken bij de RET

Alle vacatures
Bij de RET hebben we onze collega’s veel te bieden. We hebben als openbaar vervoerder alle vakgebieden onder één dak, waardoor je alle kanten op kunt. Dat zorgt er ook voor dat iedere werknemer zich gericht, persoonlijk en vakinhoudelijk kan ontwikkelen, met volop mogelijkheden om door te groeien. Ook je carrière is bij de RET dus aardig onderweg.

Over ons

In Rotterdam en omgeving kent vrijwel iedereen de bussen, trams en metro’s van de RET. Bij ‘werken bij de RET’ zullen veel mensen dan ook al snel denken aan functies als buschauffeur, tram- of metrobestuurder, baliemedewerker en toezichthouder. Stuk voor stuk belangrijke functies, alleen vertegenwoordigen ze maar een klein deel van de mogelijkheden. Achter de schermen zetten nog eens honderden professionals zich in voor comfortabel en veilig openbaar vervoer in de regio Rotterdam. Hieronder vertellen enkele RET-medewerkers over hun werkzaamheden.

Wat we bieden

Goed materieel is belangrijk voor het succes van de RET, maar goed personeel is minstens zo belangrijk. Onze medewerkers vormen niet alleen het gezicht van de RET, maar ook het hart, de hersenen en de longen. Hun inzet bepaalt of de RET ook in de toekomst aardig onderweg blijft.

Zo is de RET een gouden greep voor technici op verschillende niveaus en vakgebieden. Ook hoger opgeleiden in andere disciplines hebben wij veel te bieden. Voor professionals die van aanpakken weten en niet bang zijn voor verandering zijn er goede carrièremogelijkheden in uiteenlopende gebieden als management, personeel & organisatie, finance & administratie, marketing, sales & communicatie, inkoop & contractmanagement, ICT en klantenservice. Daarnaast is er aandacht voor gezondheid en vitaliteit, daarom hebben wij een rookvrije werkomgeving.

Zo solliciteer je bij de RET

 • 1. Solliciteren

  Je verstuurt jouw cv en motivatiebrief via sollicitatieknop onder de vacature Je cv en motivatie worden bekeken en de recruiter neemt zo snel mogelijk contact met je op.

 • 2. Selectiegesprek

  Voldoe je aan de eisen? Dan krijg je een uitnodiging voor een selectiegesprek. Soms krijg je ook een uitnodiging voor het maken van een persoonlijkheidsvragenlijst.

 • 3. Tweede gesprek

  In het tweede gesprek wordt er nog wat dieper ingegaan op jouw kennis en kunde en de klik met jouw toekomstige collega’s en leidinggevende.

 • 4. Assessment en Arbeidsvoorwaarden

  Voor sommige functies ga je ook nog een selectie,- of ontwikkelassessment doen. Als je alle rondes positief hebt doorlopen, doen wij jou een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Ga je akkoord met het voorstel? Gefeliciteerd, dan ben je aangenomen.

Verhalen van collega's

 • Gabriëlle

  Controleur openbaar vervoer


  "Geen dag is hetzelfde."

  Bekijk video
 • Ennio

  Monteur Tractie


  "Je verantwoordelijkheid is dat het materiaal zo goed mogelijk kan werken."

  Bekijk video
 • Ferdinand

  Maintenance Engineer


  "650.00 reizigers per dag, daar hebben we mee te maken."

  Bekijk video
 • Tristan

  Technisch specialist


  "Wij zorgen dat voertuigen op technisch niveau op peil blijven"

  Bekijk video
Meer verhalen