Arbeidsvoorwaarden CAO OV

In de cao van Openbaar Vervoer vind je afspraken over loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen. De standaard werkweek is 40 uur, het is ook mogelijk om parttime te werken. Jouw salaris is afhankelijk van je functie. Daarnaast spelen kennis en ervaring een rol bij de inschaling. Bovenop het salaris ontvang je jaarlijks 8% vakantiegeld. Als aanvulling op het salaris krijg je bij de RET speciale vergoedingen:

 • Toeslagen voor werken in onregelmatige dienst
 • Een eindejaarsuitkering
 • Een werkgeversbijdrage aan de pensioenpremie
 • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering
 • Gratis reizen met alle RET-voertuigen voor alle medewerkers van de RET en een fikse korting voor gezinsgenoten, partners en kinderen (niet van toepassing voor oproepmedewerkers).

Blijven leren en ontwikkelen

De RET hecht veel belang aan ontwikkeling en groei. ‘Aardig onderweg’ slaat wat dat betreft ook op de loopbaan van onze medewerkers. Vanuit het RET-breed Ontwikkelcentrum organiseren we alle activiteiten die te maken hebben met scholing, interne vakgerichte opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Denk aan mogelijkheden voor vakbekwaamheidstrainingen, leiderschapsontwikkeling, loopbaanchecks, ontwikkeladvies, online trainingen en Webinars.  

We hebben opleidingsbudgetten voor cursussen, trainingen en opleidingen die functie gerelateerd of noodzakelijk zijn om in te kunnen stromen in een andere RET-functie. Ook zijn er goede mogelijkheden om door te groeien, uiteraard afhankelijk van de eigen capaciteiten en de beschikbare functies. 

Ook leuk: Jong RET

JongRET is een onderdeel van RET voor alle medewerkers onder de 36. JongRET verbindt  jonge collega's aan elkaar door na werktijd leuke activiteiten te organiseren. Zij bieden hiermee een platform aan de collega's die behoefte hebben om andere leeftijdsgenoten binnen de RET te leren kennen, zowel op sociaal maar zeker ook op vakinhoudelijk vlak. 

 • Fahima

  Medewerker crediteurenadministratie


  "De RET is eigenlijk meer familie dan collega's."

  Bekijk video
 • Gabriëlle

  Controleur openbaar vervoer


  "Geen dag is hetzelfde."

  Bekijk video
Meer verhalen